Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Gratis oplevelser i Berlin

En ferie i Berlin behøver bestemt ikke at ruinere dig. Berlin kan på mange måder være en billig by at holde ferie eller en forlænget weekend i. Der er mange gode muligheder for at spise til yderst rimelige priser og der er en del spændende seværdigheder, der kan opleves ganske gratis. Vi har samlet en liste over nogle af de største gratis oplevelser i Berlin som vi kender til.

Her er en liste over gratis oplevelser i Berlin

Holocaust monumentet

Holocaust monumentet - en gratis oplevelse i Berlin

Mindesmærket, der består af 2.711 betonklodser i varierende højder, er bygget for at mindes de jøder, som det nazistiske regime myrdede under anden verdenskrig. Gangene mellem betonklodserne danner en labyrint som er sjov, både for børn og voksne at bevæge sig rundt i.
Læs mere om Holocaust monumentet.

Urban Nation Street Art Museum

Gratis street art galleri i Berlin

Kom gratis på kunstmuseum. Urban Nation Museum for Urban Contemporary Art byder på en rejse gennem gadekunst med en bred variation af værker og kunstnere, der bidrager med hver deres teknikker, budskaber og kunstneriske udtryk. Gå på opdagelse i street art fra berlinske og internationale kunstnere og få en gratis en på opleveren.
Læs mere om Urban Nation Street Art museet.

Terrorens Topografi

Terrorens Topopgrafi i Berlin

Topographie des Terrors er et museum, der beretter om naziregimets hersken og hærgen. Rundt på pladsen findes der plancher og billeder og der er bevarede mure med skudhuller fra krigens rædsler. I museumsbygningen er der yderligere informationer og billeder fra krigstiden. Museet er placeret på adsressen hvor SS havde deres hovedkvarter, og hvorfra der blev truffet beslutninger om jødeforfølgelse, terror og mord.
Læs mere om museet Terrorens Topografi.

Rigsdagsbygningen

Rigsdagsbygningen i Berlin - oplevelser i Berlin

Rigsdagsbygningen er den næstmest besøgte attraktion i Berlin. Det er nemmest at reservere adgang online hjemmefra ellers er det ofte ret svært at få adgang. Efter man er kommet igennem sikkerhedskontrolen kører man det første stykke op i elevator, til en stor terrasse med udsigt til bl.a. Tiergarten og Brandenburger Tor. Herfra kan man gå turen op i glaskuplen som øverst ender hvor der er åbent til det fri og med en endnu bedre udsigt over Berlin.
Læs mere Rigsdagsbygningen.

East Side Gallery

Gratis oplevelser i Belin

Godt 1 km af den oprindelige mur, der holdte Berlin delt mellem øst og vest danner rammen for East Side Gallery. Galleriet starter ved Oberbaum Brücke, der ligger tæt ved Warschauer Straße station og fortsætter ned ad Mühlenstraße. Muren er udsmykket med kunstværker fra internationale kunstnere og byder på mange forskellige stilarter.
Læs mere om museet East Side Gallery.

Checkpoint Charlie

Oplevelser i Berlin

Den mest kendte overgang mellem Øst- og Vestberlin under Den Kolde Krig er Checkpoint Charlie. På Friedrichstraße kan man se en kopi af den lille hvide barak, som man skulle forbi når man skulle krydse grænsen. Der står en russisk og en amerikansk uniformeret vagt, dog mest for turisternes skyld.
Læs mere om Checkpoint Charlie.

Viktoriapark i Kreuzberg

Viktoriapark i Berlin

En af de skønne parker i Berlin er Viktoriapark, der ligger i Kreuzberg. Parken byder både på et "bjerg" og et vandfald, og kan være et rigtig godt break fra storbyen.
Læs mere om Viktoriapark.