Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Viktoriapark i Kreuzberg

En dejlig park med "bjerg" og vandfald

Viktoriapark i Berlin / oplevelser i Berlin

I det sydlige Kreuzberg ligger parken Viktoriapark, som er et rigtig dejligt sted at tage en slapper fra den pulserende storby. På toppen af parkens 66 meter høje ”bjerg” findes et monument til minde om krigene i 1813-15. Øverst på monumentet er et jernkors som angiveligt har givet bjerget og  bydelen Kreuzberg (korsbjerget) sit navn.

Vandfald, solbadning og øl

I parken er der et 24 meter højt vandfald der giver en fantastisk stemning. Parken bruges af berlinerne der hænger ud og solbader på de åbne græsområder nær toppen og sopper op langs vandfaldet. I parken findes alle typer af berlinere; familier med legende børn, kærestepar der sidder og drikker øl med fødderne i vandet, motionister osv.

Golgatha Biergarten

I parken ligger også Golgatha Biergarten. En stor biergarten der byder på øl og drinks og om aftenen byder de op til dans, nogle aftener med livemusik.