Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Holocaust monumentet

Til minde om de næsten 6 millioner myrdede jøder.

Holocaust monumentet / Oplevelser i Berlin

Det labyrintiske mindesmærke
Holocaust mindesmærket er tegnet af den amerikanske arkitekt Peter Eisenman. Det stod færdigt i 2005 og dækker et område på 19.000 m2.  Mindesmærket er bygget specifikt for at mindes de jøder, som det nazistiske regime myrdede under anden verdenskrig.

De grå betonklodser er opsat symmetrisk, men de varierer i højde. Man kunne godt fortolke dem som værende gravsten på en kirkegård. Arkitektens hensigt med klodserne er, at de skal skabe en urolig og forvirrende atmosfære i deres enkelthed.

Informations Centret
Bagved finansieringen af mindesmærket står en organisation, som arbejder på at få fremskaffet og dokumenteret navnene på de jøder der døde, også deres fødsels- og dødsdatoer og ikke mindst livshistorier, som så bliver præsenteret for besøgende i ”navnerummet”, som er en del af den permanente udstilling i Informations Centret, der er placeret under mindesmærket.

Det labyrintiske mindesmærke råber til at man skal hoppe fra klods til klods, men det er desværre forbudt. Til gengæld kan man godt få lidt tid til at gå med at prøve at finde en gang, hvor man kan få taget et billede uden at der er andre mennesker med på. 

 

 

Fakta

Adresse
Cora-Berliner-Straße 1 - Se på kort

Holocaust monumentet hjemmeside

Monumenter i Berlin

> Holocaust monumentet

Monument til minde om de næsten 6 millioner myrdede jøder

> Stolpersteine

Mere end 5.000 brostens monumenter for dræbte jøder