Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Checkpoint Charlie

Kom tæt på den kolde krig og grænsen mellem øst og vest

Checkpoint Charlie i Berlin / Oplevelser i Berlin

Indgangen til det nye Berlin
Checkpoint Charlie er den bedst kendte af alle overgange, der var mellem øst og vest Berlin under Den Kolde Krig. Efter Berlinmurens fald er den blevet et symbol på delingen mellem østlandene og vestlandene, indespærring og frihed, kommunisme og demokrati.

I dag kan man se en kopi af den lille hvide barak som man skulle forbi hvis man skulle krydse grænsen. Der står tilmed, for turisternes fornøjelse, to personer, hver især iklædt en russisk og en amerikansk uniform. Den originale barak er udstillet på Allierten Museum

I dag er området omdannet til en form for indgang til det futuristiske Berlin, med dets nyopførte arkitektur.

Museet ved Checkpoint Charlie
Museet rummer dokumentation af de mange forskellige kreative flugtforsøg fra øst til vest. Desuden er det oprindelige skilt, med den berømte tekst: ”You are now leaving the American sector”, på engelsk, tysk, russisk og fransk, udstillet her.
Museet åbnede i 1962 og menneskerettigheder har altid været fokuspunkt. I dag kan man følge menneskerettighedshistorien fra 1800-tallet og frem til i dag.