Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Vintage butikker i berlin

Er du en ægte thrifter, til pre-loved tøj, vintage hunter eller går du op i miljøet, er Berlin det rette sted at tage til, hvis du vil på skattejagt

Put endelig ikke for meget i kufferten, tag en ekstra med eller tag bilen.

Der er nogen der kun går i genbrugstøj når der er udklædningsfest, og så er der andre, der kan lide at rocke en kjole fra 80érne, et par jeans med svaj fra 70érne eller bare ikke gider give spidsen af jetjager for et par cowboystøvler eller en kjole med leopardprint, bare fordi det er trendy.

Der er masser af gode vintage butikker i Berlin, med tøj fra forskellige tidsperioder, til forskelligt behov og til rimelige priser

Fordi Berlin er kæmpe stor, er der selvfølgelig også rigtig mange mennesker der i tidernes morgen, har smidt deres tøj ud. Derfor kan nogle af butikkerne være ret overvældende at træde ind i, selv for en garvet thrifter. Så inden du går på jagt, er det en god idé lige at have fyldt maven op og have en vandflaske i tasken, men så har du også en stor chance for at finde noget du kan passe, netop fordi udvalget er så stort.

Kvaliteten er forholdsvis høj og der er ikke mange butikker der lugter alt for meget af mølkugler og gammel-dame-tasker og tøjet er generelt i god stand. Det gælder også de helt billige Humana-butikker, som der ligger rigtig mange af, rundt omkring i byen. Husk at prutte priser, hvis du tør.

Du kan finde butikker der har specialiseret sig i de klassiske mærker som Chanel, Dior og Cèline og så er der butikker der har fokus på nyere sneakers og mellempris-mærkevarer. Priserne er rimelige, hvis du sammenligner med tilsvarende danske butikker, så har du sparet op og er på jagt efter en luksusvare, er der en god chance for at du laver et scoop.

Humana er en kæmpe kæde af genbrugsbutikker, som man finder overalt i Berlin. De er tilsvarende vores Røde Kors og Kirkens korshær, men Humana er dog langt billigere og mange af dem er kæmpe store. Her kan man, med lidt tålmodighed, finde skjulte skatte, til rørende priser.

GOD JAGT!

 

Liste med udvalgte vintage butikker i Berlin

Listen herunder er adresser på butikker som redaktionen har besøgt. De ligger hovedsageligt i Prenzlauer Berg og i Mitte, men ved en hurtig søgning på nettet, kan du finde mange flere.

Paul’s Boutique

Oderberger Str. 47, Oderberger Str. 45, Torstr. 79
paulsboutiqueberlin.de
Tjek hjemmesiden for flere butikker. De sælger blandt andet pre-loved sneakers, og danske designermærker som Henrik Vibskov, wood wood mm, samt vintage fodboldtrøjer.

ARCHIVE BERLIN

Rosenthaler Str. 72
archiveberlin.com
Pre-loved Supreme, sportstøj, t-shirts og sneakers.

Pickweight

Münzstr. 19
picknweight.de
Tøj vejer mere end man tror, så hold godt øje med hvad du putter i posen, men der er mange timers god jagt og mange fine ting.

Vintage Stuff Berlin

Zehdenicker Str. 14
facebook.com/vintagestuffmitte
Fyldt med skatte fra fortiden. Glimmer, glitter, denim, sko, cowboyjakker mm. Lille butik, men med rigtig rigtig mange varer.

Jifa Vintage Collection Berlin

Schönhauser Alle 49
Sportstøj, fine lædertasker mm. stort lokale, få ting.

Dorn-Röschen

Dornröschen schönhauser allee 64
Håndplukket dame- og børnetøj, i fin stand.

Humana

Schönhauser Allee 72
humana-second-hand.de
Tjek hjemmesiden for mange flere butikker. Masser af vintage til både ham og hende og knap så meget h&m.

Vintage Revivals

Schönhauser Allee 127
vintagerevivals.de
En stor butik med velassorterede varer. Priserne er skruet lidt op, men butiksindehaverne har gjort sig umage med at finde fine ting. Her er også en hel del til de herrer.

Loretta Vintage Clothes

Oderberger Str. 35
loretta-vintage-clothes.de
En lille fin butik med luft. Der er masser af gode sager, lige fra Zara til Prada og priserne er rimelige.

Sweimalschon

Danziger Str. 22
zweimalschoen.de/berlin
Minder om Humana. De har masser af pre-loved h&m og meget meget lidt vintage. Man skal være heldig - men nogen skal jo være det.

Garments Vintage

Stargarder Str. 12A
garments-vintage.de
Limousinen indenfor vintage. Det er her du kan finde Chanel, Dior og Céline og en masse andet virkelig lækkert.

Made in Berlin

Neue Schönhauser str. 19
Endnu en kilopris shop. Denne er i to etager og der er masser af timers underholdning og jagt. Her er en god rigtig god herretøjsafdeling.