Oplevelser i Berlin - Berlin oplevelser
Aktiviteter i Berlin Arkitektur i Berlin Attraktioner i Berlin Street Art i Berlin Mad og drikke i Berlin Museer i Berlin Pladser og Parker i Berlin Shopping i Berlin Godt at vide om Berlin

Berliner Dom

I Berlins domkirke kan man både komme op i tårnet og ned i krypten

Domkirken i Berlin - Berliner Dom - er som så mange andre kirker en smuk og fredfyldt oplevelse. Kirken er placeret på museumsøen i Mitte ikke langt fra Alexanderplatz. Er du på sightseeing med en af hop-on-hop-off busserne stopper de fleste her.

Den nuværende kirke blev slemt ødelagt under bombardamenter i 1944 og var, efter omfattende genopbygning, først klar til brug i 1993. Den endelig restaurering blev dog først færdig i 2002.
Den oprindelige kirke, som lå på stedet, blev bygget i 1443 som hofkirke for slægten Hohenzollern, den linje, der senere blev Preussens kongehus. Denne slægt er blevet begravet på stedet siden 1536.

I kirken i dag er der ud over almindelige gudstjenester også musikarrangementer og kunstudstillinger, og måske kan du være heldig at opleve et bryllup. Når du lægger turen forbi kirken bør du inkludere både en tur op i tårnet og en tur ned i krypten, hvor den kongelige familie hviler.

 

 

Fakta

Berliner Dom
Am Lustgarten - Se på kort

Berliner Dom hjemmeside

Arkitektur i Berlin

> Rigsdagsbygningen

Besøg rigsdagsbygningen og gå en tur op i glaskuplen

> Berliner Dom

Tag en tur op i tårnet og ned i krypten

> Kino International

Biografen Kino International er et ægte stykke DDR arkitektur

> Sony Center

Det overdækket ovale tagdække i Sony Center skifter farve